Omletă simplă cu brânză şi şuncă
Micul dejun nu trebuie să presupună mult efort depus în bucătărie. Prepară o omletă rapidă şi gustoasă, cu brânză şi şuncă.
Ingrediente – Ompletă cu brânză şi şuncă
5-6 ouă
1 lingură lapte
80 g brânză rasă
100 g şuncă, feliată
2 linguri unt
ceapă verde tocată, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Ompletă cu brânză şi şuncă
Într-un bol, baţi ouăle împreună cu laptele. Topeşti untul într-o tigaie şi torni în ea jumătate din compoziţia cu ou. Ţii pe foc în jur de 30 de secunde, apoi întorci pe partea cealaltă. Sărezi şi piperezi, după gust.
Faci loc în tigaie pentru oul rămas, apoi presari jumătate din cantitatea de şuncă şi brânză. Întorci pe partea cealaltă dupa 30 de secunde şi acoperi cu prima parte de omletă. Mai ţii pe foc câteva secunde. Serveşti cu restul de şuncă, brânză şi ceapă verde.
FOTO Shutterstock