Omlete umplute cu piure de spanac

omlete umplute cu spanac jpeg

Pentru un mic dejun în familie, la sfârşit de săptămână, aceste omlete sunt perfecte.

Ingrediente (3 porţii) Pentru omletă 4 ouă 2 linguri făină 2 linguri lapte 1 praf sare 2 linguri unt piper

Pentru umplutură

500 g spanac

1 lingură unt

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

sare

Mod de preparare

Pentru umplutură, fierbi spanacul în apă clocotită cu sare, îl scurgi şi îl toci. Faci un sos alb din unt, făină şi lapte. Adaugi spanacul, sare după gust şi îl păstrezi cald.

Pentru omletă, amesteci bine într-un castron gălbenuşurile, făina şi laptele. Adaugi albuşul bătut spumă tare, un praf de sare şi unul de piper. Topeşti untul într-o tigaie şi din compoziţia de omletă faci 6 foi, pe care le umpli cu piureul de spanac. Rulezi omletele şi le aşezi pe o farfurie.