Orez bolognez

orez bolognez jpeg

Simplu şi foarte uşor de preparat, acest orez bolognez poate fi felul principal al prânzului din această sâmbătă.

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline 400 g carne tocată 4 cepe busuioc proaspăt oregano proaspăt sare piper 1 lingură boia dulce 120 g roşii tocate din conservă 300 g orez 800 ml supă de legume 200 g fasole verde congelată roşii cherry pentru garnitură

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte carnea tocată până se coagulează. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă, pe foc mic, să se călească 2-3 minute. Se condimentează cu boia de ardei, busuioc, oregano, Delikat Legume şi piper, după gust. Se amestecă, se adaugă roşiile tocate şi se fierbe până scade zeama. Se adaugă peste amestecul de carne orezul bine spălat şi supa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 10 minute. Se ia capacul, se adaugă fasolea verde şi se fierbe, agitând din când în când, până când lichidul se evaporă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se decorează cu roşii cherry tăiate jumătăţi.

sursa foto: profimedia