Orez cremos cu dovlecei şi usturoi

Toate ingredientele într-un singur vas! Atât de uşor. Atât de cremos şi cu aromă de usturoi. Acest orez cremos cu dovlecei şi usturoi este un fel de mâncare de sine stătător foarte gustos. Bine, îl poţi folosi şi ca garnitură, dar ar fi păcat pentru că i se pierde gustul şi aroma. Poţi folosi orez brun sau quinoa în loc de orez obişnuit.
Orez cremos cu dovlecei şi usturoi - Ingrediente
2 linguri unt 3 căţei usturoi, pisaţi 2 căni supă de legume 1 cană orez 2 dovlecei, daţi pe răzătoare 1 cană brânză cheddar dată pe răzătoare sare piper
Orez cremos cu dovlecei şi usturoi - Mod de preparare
Topeşti untul într-o cratiţă mare la flacără medie. Adaugi usturoiul şi laşi pe foc, amestecând încontinuu, cam 1-2 minute. Toarnă supa de legume şi pune şi orezul. Lasă să fiarbă, acoperă, dă foocul mai încet şi lasă să fiarbă până se pătrunde orezul, 15-20 de minute. Dă la o parte de pe foc şi încorporeză dovleceii şi brânza, asezonează cu sare şi piper, după gust. Acoperă şi lasă până se topeşte brânza, cam 3-5 minute. Serveşte imediat.
http://damndelicious.net/