Orez cu lapte
Orezul cu lapte va avea o consistenţă cremoasă dacă adaugi la final smântână sau lapte condensat.
Ingrediente (4 porţii)
2 l lapte 6 linguri de zahăr 1 baton de scorţişoară 1 cană de orez cu bob rotund coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă esenţă de vanilie 125 ml de smântână
Mod de preparare
Pui la fiert laptele cu zahărul şi, înainte să clocotească, adaugi batonul de scorţişoară şi amesteci. Când laptele dă în clocot, torni orezul - spălat - şi amesteci întruna ca să nu se lipească.
După ce fierbe orezul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi smântâna. Mai laşi să dea în câteva clocote, pentru ca aromele să se combine, şi opreşti focul.
Îl poţi servi cu scorţişoară măcinată pe deasupra şi coajă de lămâie.