Orez cu legume şi carne de curcan

orez cu legume si carne de curcan jpeg

Am preparat deseori câte o mâncare de orez, fie cu carne, fie cu legume, dar niciodată nu am încercat arome diferite şi atrăgătoare ca acum. Am fost mulţumiţi de rezultatul obţinut şi acum dăm mai departe reţeta noastră.

Orez cu legume şi carne de curcan - Ingrediente (5 porţii)

750 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă mare 200 g orez 150 g măsline verzi cu gogoşar 350 g mazăre 1 cană supă de pui boia 2 frunze de dafin unt sare piper

Orez cu legume şi carne de curcan - Mod de preparare

Cureţi ardeii graşi şi ceapa şi le speli. Tai carnea de curcan, o speli şi o laşi la scurs. Într-o tigaie de teflon, în puţin unt, prăjeşti pieptul de curcan cu boia, sare şi piper, după gust. Când este gata îl laşi deoparte şi pui legumele, le căleşti puţin şi adaugi din nou carnea.

Torni supa de pui, adaugi orezul, mazărea, măslinele tăiate feliuţe, frunzele de dafin, mai potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă toate ingredientele ca să se combine aromele şi să scadă lichidul. Serveşti orezul cu legume şi carne de curcan cald.