Ostropel de crap

ostropel de crap shutterstock 46615654 jpeg

Cu siguranţă ne-am obişnuit să facem ostropel din alte tipuri de carne, şi mai rar din carne de peşte. Dar poate că acesta este chiar mai gustos decât celelalte.

Ingrediente

1 crap fitofag de 1,5 kg 400 ml pulpă de roşii 4 căţei de usturoi 1 ardei iute 1 lingură făină ulei tarhon cimbru frunze de busuioc sare piper

Cum se prepară

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală, se usucă cu prosoape absorbante, se taie rondele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la frigider circa 30 de minute.

Se pudrează feliile de peşte cu făină, se prăjesc uşor în ulei bine încins, la foc iute, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde. În două linguri de ulei, se călesc căţeii de usturoi întregi şi ardeiul iute, tăiat în două şi curăţat de seminţe. După ce se înmoaie, se scoate ardeiul deoparte, se adaugă o cană cu apă caldă, feliile de peşte şi pulpa de roşii tocată mărunt.

Se adaugă tarhon, cimbru, sare şi piper, după gust, şi se introduce cratiţa în cuptor pentru circa 30 de minute. Se serveşte cald sau rece, decorat cu frunze de busuioc verde.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg