Ostropel de pui cu paste

ostropel de pui cu paste jpeg

Ne-am gândit că un ostropel de pui cu paste este începutul perfect al unei săptămâni de iarnă. Un răsfăţ culinar care îmi aduce aminte de copilărie şi mesele în familie, când aceste fel de mâncare era vedeta meniului, pentru că toţi cei ai casei îl îndrăgeau.

Ostropel de pui cu paste - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de pui mai mici 1 ceapă 2 cartofi 1 pahar vin alb 1 ceşcuţă de cafea cu paste rotunde 100 g fasole verde 3 linguri pastă de tomate 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei sare piper boia iute

Ostropel de pui cu paste - Cum se prepară

Pulpele se spală, se usucă cu hârtie absorbantă, se prăjesc în ulei încins, se scot şi se păstrează calde. În uleiul în care au fost prăjite se căleşte ceapa dată pe răzătoarea mare. Se stinge cu vin, se adaugă două căni cu apă, cartofii tăiaţi cuburi, fasolea verde şi se condimentează cu sare, piper şi boia, după gust.

Se lasă să fiarbă 15-20 de minute, se adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă, pulpele de pui şi se mai fierbe 10 minute. Pastele se fierb separat conform instrucţiunilor de pe pachet, se clătesc bine şi se ţin la cald.

Când totul este fiert se adaugă pastele, se mai lasă câteva clocote şi se opreşte focul. Se adaugă usturoiul pisat şi se serveşte.