Ostropel din piept de pui

ostropel piept pui jpeg

A trecut ceva vreme de când nu v-am mai invitat la un ostropel din piept de pui. Ei, iată că azi, a venit momentul pentru o nouă reţetă să vă lingeţi pe degete!

Ingrediente pentru ostropel din piept de pui

2 bucăţi piept de pui 350 ml pulpă de roşii (conservă) 3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 1 linguriţă busuioc 100 g ciuperci din conservă sare piper

Mod de preparare pentru ostropel din piept de pui

Se taie piepţii de pui în două, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc, sub capac, până se rumenesc pe toate părţile. Se toarnă peste carne vinul şi se lasă să fiarbă, fără capac, până se evaporă lichidul. Se scoate carnea deoparte, păstrându-se caldă.

În sosul rămas, se adaugă pulpa de roşii, ciupercile, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade. Se adaugă carnea, busuiocul, usturoiul zdrobit şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. Se serveşte cald.