Ouă coapte

Dimineaţa suntem pe fugă, iar seara suntem obosiţi ca să mai gătim ceva complicat. Ouăle ne scot din impas şi cu ele putem pregăti reţete săţioase şi gustoase.
Dificultate medie Preparare 60' Pentru 4 porţii
Ingrediente
8 ouă
1 lingură unt
2 linguri ulei
3 linguri făină
250 ml lapte
100 ml frişcă de gătit 33% grăsime
sare
piper negru
150 g pastramă afumată
1 crenguţă de pătrunjel verde
50 g brânză tare
pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Fierbi ouăle tari (8-10 minute), apoi le răceşti imediat cu apă rece şi le cureţi de coajă. Încingi untul cu uleiul într-o cratiţă, adaugi făina şi o căleşti puţin, amestecând constant. Adaugi treptat laptele, amesteci bine şi fierbi, la foc mic, până se îngroaşă. Adaugi frişca, fierbi din nou şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Tai cuburi pastrama afumată, o adaugi în sosul bechamel împreună cu crenguţa de pătrunjel tocat mărunt şi amesteci bine. Torni jumătate din sosul bechamel într-un vas termorezistent mai
mic uns şi tapetat, aşezi ouăle şi acoperi cu restul de sos. Razi brânza deasupra şi introduci la cuptor, la 170° C, timp de 20 de minute, până se aureşte deasupra. Decorezi cu pătrunjel verde şi serveşti.