Ouă coapte cu cartofi şi bacon

oua coapte jpeg

Bune la micul dejun şi chiar şi la prânz, ouăle coapte cu cartofi şi bacon sunt un deliciu.

Ingrediente

600 g cartofi 2 linguri unt topit 1 lingură ulei ½ linguriţă cimbru ½ linguriţă busuioc ½ linguriţă oregano ½ linguriţă usturoi pudră 100 g brânză rasă 12 fâşii bacon 6 ouă 3 linguri parmezan tocat ceapă verde, după gust sare piper

Mod de preparare – Ouă coapte cu cartofi şi bacon

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoare şi îi scurgi foarte bine. Îi laşi să se zvânte pe un prosop de hârtie, apoi îi pui într-o tavă unsă cu puţin ulei. Amesteci cu untul şi restul condimentelor. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Presari brânza. Dai la cuptor 20-25 de minute.

Scoţi tava din cuptor şi formezi 6 spaţii libere în care spargi ouăle. Adaugi baconul şi presari ouăle cu parmezan. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Întorci tava în cuptor încă 10-12 minute. Serveşti cu ceapă verde.

Sursa https://damndelicious.net

https://damndelicious.net