Ouă coapte cu ceapă şi brânză

Ouăle pot fi coapte pe un „pat“ cu aproape orice - spanac şi roşii feliate, o idee care îmi vine des în minte. Trucul este să nu le laşi niciodată mai mult decât trebuie, în cuptor. Pentru că gălbenuşul trebuie să fie făcut, dar moale. Am pregătit pentru voi ouă coapte cu ceapă şi brânză. Consistenţa ouălor coapte ar trebui să fie ca aceea a ouălor prăjite, cu gălbenuşul moale.
Ouă coapte cu ceapă şi brânză - Ingrediente
4 linguri unt sau ulei de măsline 4 căni ceapă tocată sare piper 1 ½ cană pesmet 1 cană brânză telemea răzuită ½ cană parmezan răzuit 8 ouă
Ouă coapte cu ceapă şi brânză - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Pune uleiul sau untul într-o tigaie mare termorezistentă, la flacără iute. Adaugi ceapa şi presari sare şi piper, acoperi tigaia şi dai flacăra mai mică. Lasă pe foc, amestecând din când în când, până când se înmoaie ceapa, cam 15 minute. Ia de pe foc
Amesteci pesmetul cu brânzeturile răzuite şi pune jumătate din acest amestec peste ceapă, în tigaie. Fă 8 mici găurele, şi sparge câte un ou în fiecare. Asezonează cu sare şi piper şi presară şi restul de pesmet cu brânză pe deasupra.
Laşi la cuptor 5 minute sau până se fac ouăle. Poţi lăsa să rumeneşti pe deasupra. Dar, ai grijă să nu coci prea mult ouăle. Serveşte-le calde, la temperatura camerei.
sursa: http://cooking.nytimes.com/
Budincă de ouă şi cartofi cu şuncă
Budincă de ouă şi cartofi cu şuncă
Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei
Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei