Oua «Fabergé»

faberge jpeg

Ingrediente: 15 ouă,  150 g şuncă (sau carne de pui),  1/2 cană supă de pui,  1/2 ardei gras roşu (galben sau verde),  10 g gelatină,  boabe de porumb dulce (boabe de mazăre),  verdeaţă (câteva fire de pătrunjel sau mărar),  sare, piper

Mod de preparare

Pregăteşti cojile de ou. Speli ouăle cu apă rece, apoi faci în vârful lor o gaură cu diametrul de 2 cm. Goleşti ouăle de albuş şi de gălbenuş, apoi le speli interiorul şi le pui cu gaura în jos la scurs. Trebuie să fie uscate bine.

Între timp, pui gelatina să se înmoaie în 100 ml apă cam 10 minute. Apoi o încălzeşti puţin, dar să nu fiarbă, pentru că nu va mai fi bună. Amesteci gelatina cu supa şi adaugi sare şi piper, după gust. Tai şunca şi ardeiul gras în cubuleţe. Pui ingredientele în toate cojile de ou în mod egal: şuncă, ardei gras, porumb, fire de pătrunjel sau mărar, până umpli cojile.  Apoi torni supa şi le dai la frigider până a doua zi. Când sunt gata, descojeşti ouăle cu grijă, pentru a nu le strica forma.

Pot fi servite ca o gustare rece. Dar cel mai bine ar sta pe un platou lângă ouăle vopsite de Paşte. Ingredientele se pot schimba după gustul fiecăruia.

Maria Amariei, Iaşi