Ouă gratinate

oua gratinate jpeg

Un ou acoperă 25% din necesarul zilnic de seleniu. Împreună cu vitamina E conţinută în ou, acest metal exercită un efect antioxidant, important în prevenirea tulburărilor cardiace. Un ou acoperă 50% din nevoile zilnice de vitamina B12. Am profitat şi noi de aceste informaţii şi am preparat ouă gratinate.

Ouă gratinate - Ingrediente (9 porţii)

9 ouă fierte 9 felii subţiri de bacon 50 g unt 5 linguri smântână 2 linguri parmezan ras 1 lingură caşcaval ras 1 lingură făină 2 ouă crude sare piper

Ouă gratinate - Mod de preparare

Fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă şi le tai un capac la capătul mai ascuţit. Le înfăşori în feliile de bacon şi le aşezi, cu capacul tăiat în sus, într-un vas termorezistent mai mic, uns generos cu unt.

Printre ouă torni smântâna bătută cu ouăle crude, făina, parmezanul ras, sarea şi piperul, după gust. Deasupra presari caşcavalul ras. Introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 15-20 de minute şi serveşti imediat.