Ouă umplute cu cremă de gălbenuşuri şi unt

Din gălbenuşurile fierte poţi prepara o cremă delicioasă, numai bună de umplut albuşurile. Vei obţine un platou festiv care va fura privirile invitaţilor.
De ce ai nevoie pentru ouă umplute
6 ouă
20 g unt
1 lingură smântână
muştar, după gust
1 legătură pătrunjel
sare
piper măcinat
De ce ai nevoie pentru ouă umplute
Fierbi ouăle în apă rece, puţin sărată. Pentru a avea gălbenuşul tare, le ţii 5 minute după ce apa dă în clocot. Le cureţi de coajă şi le tai jumătăţi, pe lung. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Păstrezi un gălbenuş pentru decor. Din restul gălbenuşurilor, faci umplutura astfel: le zdrobeşti fin cu furculiţa, adaugi untul moale şi freci bine amestecul. Încorporezi smântâna, muştarul, sarea şi piperul. Cu acest amestec umpli fiecare albuş în parte. Toci pătrunjelul, fărâmiţezi gălbenuşul păstrat şi decorezi ouăle umplute după imaginaţie.