Ouă umplute cu legume şi pui
Tradiţionale pe masa de sărbătoare, ouăle pot avea diverse umpluturi. Astăzi, vă propunem ouă umplute cu legume şi pui.
Ingrediente
6 ouă 1 morcov 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 100 g piept de pui 3 linguri maioneză 1/2 ardei gras roşu 1 legătură mărar ulei sare piper
Mod de preparare
Se fierbe carnea de pui în apă cu sare, ţelină şi pătrunjel. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se sotează în puţin ulei. Ouăle se fierb tari, se curăţă, se taie în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se dă pe răzătoarea fină sau se pasează.
Carnea, ţelina şi pătrunjelul se taie julien şi se amestecă cu maioneza, gălbenuşurile şi cu ardeiul gras tăiat foarte mărunt. Se condimentează aceste ouă umplute cu legume şi pui cu sare şi cu piper.
Se umplu jumătăţile de ou cu amestecul, se ornează cu morcovul, restul de maioneză şi cu mărar tocat fin. Se pun aceste ouă umplute cu legume şi pui pe farfurie pe frunze de salată sau pe bucăţi de ardei verde.
sursa foto: Fotolia