Ouă umplute cu legume şi pui

Fresh eggs and vegetables jpeg

Tradiţionale pe masa de sărbătoare, ouăle pot avea diverse umpluturi. Astăzi, vă propunem ouă umplute cu legume şi pui.

Ingrediente

6 ouă 1 morcov 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 100 g piept de pui 3 linguri maioneză 1/2 ardei gras roşu 1 legătură mărar ulei sare piper

piept de pui

maioneză

Mod de preparare

Se fierbe carnea de pui în apă cu sare, ţelină şi pătrunjel. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se sotează în puţin ulei. Ouăle se fierb tari, se curăţă, se taie în jumătăţi, se scoate gălbenuşul şi se dă pe răzătoarea fină sau se pasează.

Carnea, ţelina şi pătrunjelul se taie julien şi se amestecă cu maioneza, gălbenuşurile şi cu ardeiul gras tăiat foarte mărunt. Se condimentează aceste ouă umplute cu legume şi pui cu sare şi cu piper.

ouă umplute

Se umplu jumătăţile de ou cu amestecul, se ornează cu morcovul, restul de maioneză şi cu mărar tocat fin. Se pun aceste ouă umplute cu legume şi pui pe farfurie pe frunze de salată sau pe bucăţi de ardei verde.

ouă umplute

Salata din piept de pui

Salata din piept de pui

Lipie cu legume si pui

Lipie cu legume si pui

Clatite cu pui si legume

Clatite cu pui si legume

sursa foto: Fotolia