Pacheţele cu carne

pachetele cu carne jpeg

Cea mai bună gustare pe care o putem recomanda pentru astăzi sunt aceste pacheţele cu carne, preparate după o reţetă argentiniană.

Ingrediente pentru pacheţele cu carne

300 g făină 125 g margarină 4 ouă 300 g carne tocată de vită 50 g alune 50 ml vin alb 3 linguri ulei 1 ceapă piper 2 linguri bulion sare 1 ardei iute 1 linguriţă oţet

Mod de preparare pentru pacheţele cu carne

Prepari un aluat din făină, margarină, două ouă, sare, o linguriţă de oţet şi puţină apă caldă. Frămânţi aluatul şi-l laşi la frigider cât pregăteşti umplutura. Tai ceapa mărunt şi o căleşti câteva minute în ulei încins. Adaugi alunele tocate, carnea, vinul alb şi laşi să fiarbă înăbuşit 20 de minute. După ce s-a călit, pui ardeiul tocat şi bulionul, potriveşti gustul cu sare şi piper, dai umplutura deoparte şi o amesteci cu un ou.

Întinzi aluatul într-o foaie subţire, tai discuri de 10 cm diametru, pui pe ­fiecare bucată de aluat două linguri de compoziţie de carne şi pliezi plăcinţelele. Lipeşti aluatul de pe margini bine, prinzând cu degetele sau apăsând cu o furculiţă. Ungi pacheţelele cu carne cu gălbenuş de ou, le aşezi într-o formă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.