Pacheţele de vinete cu pui

pachetele de vinete cu pui jpeg

Vinete cu pui. O combinaţie perfectă de arome şi gusturi pe o farfurie. Am pregătit pentru voi cea mai gustoasă reţetă de pacheţe de vinete cu pui, un deliciu culinar la care te invităm să iei parte.

Pacheţele de vinete cu pui - Ce ai nevoie

1 kg piept de pui 2 dovlecei mici 8 roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi ulei de măsline 1 lingură cimbru verde tocat 1 frunză de dafin 120 ml vin alb 6 vinete potrivite sare piper roşii cherry coapte,pentru decor

Pacheţele de vinete cu pui - Cum se prepară:

Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe. Dovleceii şi roşiile se taie bucăţi mai mici. Într-o tigaie mare, se încing patru linguri de ulei de măsline şi se călesc mai întâi bucăţile de pui, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se lasă până se înmoaie puţin. Se adaugă peste carne dovleceii şi roşiile, cimbrul, frunza de dafin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă vinul şi se lasă, pe foc mic, până se înmoaie şi scade lichidul. Vinetele se spală şi se taie felii subţiri pe lung. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vinete pe ambele părţi (circa 6-7 minute). Se scot pe prosoape absorbante. Se tapetează cu felii de vinete patru boluri mici de copt rotunde, lăsându-le să iasă din castroane. Se umplu cu amestecul de carne şi se acoperă cu feliile de vinete. Se aşază bolurile pe o tavă şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se servesc fierbinţi, direct din boluri sau răsturnate pe farfurie. Se decorează cu roşii cherry coapte.