Pacheţele....de toamnă
Antreurile trebuie să fie uşoare, picante, aromatizate, numai bune pentru a ademeni şi pentru a deschide apetitul. De asemenea, un aperitiv bun poate fi o gustare bună între mese.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă 1 ardei gras 1 ceapă mică 1 morcov mare ras 4 ciuperci 2 linguri ulei 100 g caşcaval ulei pentru prăjit 1 ou sare piper
Mod de preparare
Laşi foile de plăcintă să se dezgheţe în frigider. Tai ceapa julien, cureţi ardeiul şi ciupercile, le tai felii subţiri şi le căleşti în ulei încins împreună cu morcovul ras până se înmoaie şi scade zeama lăsată. Asezonezi cu sare şi piper, apoi le laşi să se răcească.
Adaugi caşcavalul ras şi amesteci bine. Tai foile de plăcintă în triunghiuri, le ungi pe margini cu ou bătut, aşezi puţină umplutură la colţul ascuţit, aduci puţin marginile în interior şi rulezi.
Lipeşti colţul cu ou bătut. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Le prăjeşti în ulei încins pe amble părţi şi le scoţi pe prosoape absorbante. Le serveşti calde, cu ketchup sau sos de usturoi.
sursa foto: Shutterstock