Paella cu pui şi legume

paella cu pui si legume jpeg

Paella cu pui şi legume fără puţin şofran nu are niciun farmec! Preţul este foarte destul de piperat, cam 4 euro suta de grame. Dar, pentru gătit, se folosesc cantităţi foarte mici, aproximativ 0,2 grame de plantă uscată, atât cât se ia între două degete. Şofranul ocupă un loc aparte între mirodenii. Pistilurile plantei se pot înmuia peste noapte, iar sucul obţinut va da mâncării o culoare şi o aromă deosebite. Pus în lapte, capătă culoarea gălbenuşului de ou, folosindu-se la prepararea dulciurilor.

Paella cu pui şi legume - Ingrediente (4 porţii)

1 piept de pui mare 1 ardei gras verde 250 g orez cu bobul lung 100 g boabe de mazăre 1 ceapă mare 2-3 ciuperci champignon 2 căţei de usturoi 1 l supă strecurată de pui 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă pudră de curry rozmarin şofran sare piper

Paella cu pui şi legume - Mod de preparare

Porţionezi pieptul de pui şi îl rumeneşti uşor în ulei bine încins într-o tigaie cu fundul mai gros sau specială pentru paella. Adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, boabele de mazăre, ardeiul şi ciupercile tăiate fâşii.

Condimentezi cu rozmarin, sare şi piper, după gust, adaugi pudra de curry şi continui călirea legumelor până se înmoaie. Adaugi supa de pui strecurată, orezul, un praf de şofran, boiaua dulce şi laşi totul să fiarbă, la foc potrivit, fără să amesteci, până se absoarbe supa şi orezul înfloreşte. O serveşti caldă.

Paella cu pui şi sos de vin

Paella cu pui şi sos de vin

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Paella cu pui şi chorizo

Paella cu pui şi chorizo