Paella cu pui şi sos de vin

paella cu pui si sos de vin jpeg

Paella este un fel de mâncare ce îţi are originile în însorita Spanie, care îşi răsfaţă turiştii cu tot felul de mâncăruri tradiţionale care mai de care mai delicioase. Paella cu pui şi sos de vin este acel fel de mâncare, pe care dacă l-ai mâncat o dată, te gândeşti şi pofteşti la el mereu.

Paella cu pui şi sos de vin - Ingrediente (3 porţii)

125 ml vin alb sec 1 linguriţă şofran 100 g ceapă tăiată 225 g orez cu bobul lung 1 ardei gras roşu 1 ardei gras portocaliu 1 ardei iute 750 ml supă de pui 200 g carne de pui fără pieliţă 225 g mazăre congelată 100 g roşii ulei sare piper

Paella cu pui şi sos de vin - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare (pe care o dai şi la cuptor) şi căleşti ceapa până când devine sticloasă. Adaugi orezul şi-l ţii până devine auriu, având grijă să nu-l arzi. Torni vinul, pui şofranul şi laşi la fiert până când vinul este absorbit. În continuare, adaugi ardeii graşi, câte puţină supă, până când este şi ea absorbită de orez. Trebuie să ai răbdare şi să nu torni toată supa odată. Pui carnea de pui tăiată şi o amesteci în compozitie. Adaugi mazărea, roşiile şi ardeiul iute, potriveşti de sare şi piper, apoi dai paella cu pui şi sos de vin la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.