Paella vegetariană
Un preparat tradiţional din Andaluzia, paella este adesea asociată cu fructele de mare, lucru normal dacă ne gândim la vechile obiceiuri de pescuit din zonă, pui şi chorizo. Această versiune vegetariană reuşeşte să aducă o grămadă de arome fără ajutorul cărnii.
Ingrediente pentru paella vegetariană:
750 ml supă de legumă clară 500 ml apă 1 vârf de cuţit de şofran 300 g roşii medii 1 ardei iute roşu 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 2 linguri de boia afumată 200 g ciuperci brune 350 g orez arborio 120 g mazăre congelată 1 dovlecel 200 g fasole păstăi 1 legătură de pătrunjel sare piper
Mod de preparare:
Combină apa şi supa într-o cratiţă şi fierbe-le împreună. Ia-le de pe foc şi adaugă şofranul.
Între timp, încinge o tigaie cu o lingură de ulei şi găteşte roşiile tocate cubuleţe, ardeiul tocat mărunt, ceapa, usturoiul şi boiaua, amestecând până când ceapa devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate feliute şi lasă să se gătească cam 1-3 minute. Pune sare şi piper.
Pune supa pe foc şi adaugă orezul. Fierbe-l, reducând focul şi fără capac pentru 20 de minute.
Adaugă mazărea, fasolea şi dovlecelul tocat peste orez. Pune capacul şi lasă la fiert încă 10 minute sau până ce orezul e făcut.
Ia-l de pe foc şi lasă-l 5 minute acoperit, apoi pune amestecul din tigaie peste şi pătrunjelul.