Pâine cu ceapă făcută în casă

1 captura de ecran din 2019 07 11 la 17 58 42 png png

Această pâinică aduce mai mult cu o focaccia, deoarece se prepară într-o tavă, dar te asigurăm că va fi pufoasă în interior şi crocantă la exterior, exact aşa cum trebuie să fie o pâine dospită în casă. Dacă vrei, poţi adaugă mai multe condimente pe ea şi poţi face combinaţii de legume deasupra cum ar fi praz şi măsline, ceapă şi porumb, bacon şi rozmarin.

Ingrediente pentru pâine cu ceapă făcută în casă:

1 kg făină

1 plic de drojdie uscată

400 ml apă călduţă

1/2 linguriţă sare

1/4 linguriţă zahăr

1/2 linguriţă pudră de ceapă

1 ceapă roşie mare

1 linguriţă oregano

3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade şi pregăteşte o tavă cu o foaie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina, sarea, zahărul, drojdia, pudra de ceapă şi apa şi începe să frămânţi uşor. Adaugă 2 linguri de ulei şi continuă să frămânţi aluatul până ţi se desprinde de mâini. După ce l-ai frământat suficient, unge-l cu ulei şi lasă-l într-un bol acoperit cu un prosop curat la loc ferit de frig ca să crească. 

În timp ce aluatul creşte, taie ceapa roşie feliuţe subţiri. Ia aluatul şi pune-l în tavă, întinzându-l pe toată lăţimea tăvii. După ce l-ai întins uniform, unge-l cu o lingură de ulei şi adaugă o linguriţă de oregano pe toată suprafaţa blatului, apoi aşează feliuţele de ceapă din loc în loc. 

Dă aluatul la cuptor pentru cam 30-40 de minute sau până devine auriu şi crocant. Scoate-l din tavă la răcit şi serveşte-l cu orice preparat doreşti, sau ca atare, drept gustare.