Pâine cu spanac şi măsline

Este atât de bună încât o vei mânca simplă, imediat după ce ai scos-o din cuptor. Iată cum se face pâinea cu spanac şi măsline.
De ce ai nevoie pentru pâine
680 ml apă
½ linguriţă drojdie
850 g făină
2 linguri zahăr
2 linguriţe sare
200 g spanac
oregano
rozmarin
cimbru
50 g măsline kalamata
ulei de măsline
Cum se prepară pâinea
Amesteci apa caldă cu drojdia, zahărul şi omogenizezi. Încorporezi treptat făina amestecată cu sarea şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai lipeşte de mâini. Torni puţin ulei de măsline, apoi adaugi ierburi aromatice tocate, după gust şi spanacul tocat. Încorporezi măslinele feliate şi frămânţi din nou.
Laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul. Îl împarţi în două şi aşezi pâinile în tavă. Le laşi la crescut alte 10-15 minute şi ţii pâinile la cuptor, încălzit în prealabil, până când se rumenesc.