Pâine cu ulei de măsline

Cu o coajă crocantă şi miezul moale, îţi va fi greu să te opreşti la doar o felie de pâine cu ulei de măsline.
De ce ai nevoie pentru pâinea cu ulei de măsline
2 linguri drojdie uscată
2 căni apă caldă
½ cană măsline tăiate felii
5 căni făină albă
1 cană făină integrală
1 lingură rozmarin tocat
2 linguri sare
Cum se prepară pâinea cu ulei de măsline
Dizolvă drojdia în apă şi încorporeaz-o puţin câte puţin peste făina albă amestecată cu cea integrală. Pe măsură ce frămânţi adaugi rozmarinul, sarea şi măslinele. Când aluatul de paine nu se mai ţine de degete, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în două. Ungi cu puţin ulei o tavă şi dai o formă aluatului. Îl pui în tavă şi-l laşi să crească puţin. Dai aceasta pâine cu ulei de măsline la cuptor până ce pâinea se rumeneşte. Repeţi acelasi lucru şi cu a doua bucată de aluat de pâine cu ulei de măsline.
Paine de casa ca la Valea Dragului
Paine de casa ca la Valea Dragului
Sursa foto http://www.thatskinnychickcanbake.com