Pâine de casă
Nu există miros mai apetisant şi gust mai deosebit decât cel al pâinii preparate de tine. Reţeta aceasta de mâine de casă este printre cele mai simple de făcut, iar savoarea este superioară, asta pentru că berea de malţ din compoziţie o va frăgezi şi îi va da o aromă aparte.
Ingrediente pentru pâine de casă
- 400 g făină albă de grâu
- praf de copt
- 1 linguriţă rasă de zahăr
- 300 ml bere din malţ
Mod de preparare pâine de casă
Într-un castron mare, amestecă făina, praful de copt, praful de sare şi zahăr cu berea din malţ şi frământă bine până când obţii o cocă netedă. Formează din aluat, cu ajutorul mâinilor, o pâine ovală, pudrează bine cu făină, crestează la suprafaţă cu un cuţit şi aşează aluatul modelat într-o tavă în care ai pus înainte hârtie de copt.
Încălzeşte cuptorul la 200 C şi bagă tava la cald unde va sta aproximativ o oră, până când pâinea devine crocantă la suprafaţa şi moale la interior.