Pâine de casă fără frământare

paine de casa jpeg

Din doar patru ingrediente poţi prepara cea mai bună şi mai pufoasă pâine de casă. În plus, nici nu trebuie să o frămânţi mult!

De ce ai nevoie pentru pâine de casă fără frământare

600 ml apă

2 linguri drojdie uscată

1 lingură sare grunjoasă

1, 3 kg făină

Cum se prepară pâinea fără frământare

Dizolvi drojdia în puţină apă caldă până când obţii consistenţa unei paste. Laşi maiaua 10 minute, până când face mici bule la suprafaţă.

O amesteci cu restul de făină cernută, amestecată cu sarea, torni apa caldă şi amesteci până când nu mai sunt cocoloaşe de făină. Aluatul are la final o consistenţă moale. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în jumătate, îl aşezi pe o suprafaţă peste care ai presărat făină şi îi dai forma dorită. Aşezi pâinile în tăvi şi le ţii cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://www.chasingtheseasons.com/

http://www.chasingtheseasons.com/