Pâine din făină integrală şi tărâţe

paine din faina integrala jpeg

Pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar atunci când timpul îţi permite merită să încerci o reţetă din făină integrală şi tărâţe, foarte gustoasă şi în acelaşi timp uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pâine din făină integrală şi tărâţe

3 linguri făină albă

500 g făină integrală de grâu

½ pahar tărâţe de grâu

2 linguri drojdie uscată

1 pahar apă caldă

1 linguriţă zahăr

2-3 linguri seminţe de in, susan sau dovleac, măcinate

2 linguri ulei

1 linguriţă sare

1 ou, opţional, pentru uns

Cum pregăteşti pâinea din făină integrală şi tărâţe

Combini apa caldă cu drojdia, zahărul şi făina albă şi laşi 15-20 de minute să facă spumă. Adaugi uleiul, sarea, tărâţele, seminţele de in şi amesteci bine cu un tel. Presari făina integrală treptat, până formezi aluatul.

Îl modelezi intr-o bilă, acoperi cu un prosop şi laşi la crescut 20 de minute. O ungi cu puţin ou bătut, apoi presari pe deasupra susan, dacă doreşti. Încălzeşti cuptorul la 200 de grade şi dai la copt timp de 20-30 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://penniwisner.com