Pâine din făină integrală şi tărâţe

Pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată, iar atunci când timpul îţi permite merită să încerci o reţetă din făină integrală şi tărâţe, foarte gustoasă şi în acelaşi timp uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti pâine din făină integrală şi tărâţe
3 linguri făină albă
500 g făină integrală de grâu
½ pahar tărâţe de grâu
2 linguri drojdie uscată
1 pahar apă caldă
1 linguriţă zahăr
2-3 linguri seminţe de in, susan sau dovleac, măcinate
2 linguri ulei
1 linguriţă sare
1 ou, opţional, pentru uns
Cum pregăteşti pâinea din făină integrală şi tărâţe
Combini apa caldă cu drojdia, zahărul şi făina albă şi laşi 15-20 de minute să facă spumă. Adaugi uleiul, sarea, tărâţele, seminţele de in şi amesteci bine cu un tel. Presari făina integrală treptat, până formezi aluatul.
Îl modelezi intr-o bilă, acoperi cu un prosop şi laşi la crescut 20 de minute. O ungi cu puţin ou bătut, apoi presari pe deasupra susan, dacă doreşti. Încălzeşti cuptorul la 200 de grade şi dai la copt timp de 20-30 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.
Sursa http://penniwisner.com