Pâine dulce

Ingrediente: 400 g făina, 200 g dovleac copt şi pasat, 7 g drojdie uscată, 50 g unt topit, 100 ml lapte cald, 100 g zahăr, ½ linguriţă de sare, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 100 g sâmburi de dovleac fără coajă
Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: mică
Coci dovleacul, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs într-o strecurătoare, apoi îl pasezi. Amesteci piureul de dovleac, într-un castron, cu untul topit, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi laptele.
În alt castron, amesteci făina cu drojdia, apoi uneşti conţinutul celor două castroane şi frămânţi până se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului. Dacă este nevoie mai adaugi făină.
Încorporezi sâmburii de dovleac, păstrând o parte pentru decor. Laşi cas tronul cu aluat în loc călduţ, până îşi du blează volumul.
Aşezi aluatul pe planşeta unsă cu puţin ulei, îl împarţi în şase biluţe egale, pe care le aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt. Laşi la dospit încă 40 de minute, presari sâmburii păstraţi, apoi introduci tava în cuptorul încins, pentru circa 50 de minute.