Pâine împletită

1366215197 4027impletita jpeg

Ingrediente: 200 g făină, 1 gălbenuş, 125 g unt, 1 linguriţă zahăr, 20 g drojdie sfărâmiţată, 100 ml lapte, sare

Pregatire: 70 min Coacere: 30 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Într-un vas pui făina cernută cu sarea şi adaugi drojdia, zahărul, untul şi laptele. Amesteci şi frămânţi 10 minute cu mâna. Acoperi şi laşi să crească până îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în patru din care modelezi patru suluri de aceeaşi lungime. Le uneşti la un capăt şi apoi le împleteşti.

Aşezi pâinea împletită într-o tavă înfăinată şi o mai laşi să crească 30 de minute. Înainte de a o da la cuptor, o ungi cu gălbenuş.

de la Mariana Dan, Iaşi