Pâine împletită cu ulei de măsline şi usturoi

Nicio firimitură nu va mai rămâne din această pâine în primele ore după ce o vei scoate din cuptor. Şi asta pentru că pâinea împletită cu ulei de măsline şi usturoi este un deliciu.
De ce ai nevoie pentru pâine
Pentru aluat
2 linguri drojdie uscată
200 ml apă caldă
800 g făină
50 g zahăr
sare
2 ouă
1 gălbenuş
50 ml ulei
Pentru umplutură
50 ml ulei de măsline
8 căţei de usturoi
1 ou
Cum se prepară pâinea
Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi 1 lingură zahăr şi o laşi 5-10 minute. Amesteci făina cu restul de zahăr şi sarea. Pui în mijlocul făinii ouăle, gălbenuşul şi uleiul. Torni apa şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de degete, dar nu mai puţin de 10 minute. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă.
Împarţi aluatul în trei bucăţi egale, din care întinzi trei foi.
Pui uleiul în tigaie, adaugi usturoiul pisat şi-l sotezi câteva minute, până când devine auriu. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Ungi fiecare foaie cu ulei şi usturoi şi rulezi. Împleteşti pâinea şi o aşezi într-o tavă tapetată. O laşi să crească în tavă 30 de minute, o ungi cu ou şi o dai la cuptor până când se rumeneşte.
