Pâine pufoasă de casă. Cele mai bune 3 reţete

paine jpeg

De multe ori v-aţi gândit că poate ar fi mai bine să vă preparaţi singuri pâinea în casă, mai ales că nici nu este atât de greu. Noi vă învăţăm cum să preparaţi cele mai bune reţete de pâine pufoasă de casă.

Cele mai bune reţete de pâine pufoasă de casă - Pâine ţărănească

Ai nevoie de

Pentru maia 80 g făină 80 ml apă 30 g drojdie

1 kg făină

750 ml apă călduţă

20 g sare

Amestecă toate ingredientele pentru maia şi las-o să crească câteva ore. Frământă într-un vas făina cu 700 de ml de apă şi maiaua. Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute, după care adaugă sarea şi încă 50 de ml de apă şi mai frământă pentru 3 minute. Lasă coca să crească 1-2 ore. Împarte aluatul în două şi aşază-l în tăvi de cuptor. Mai lasă-l în tavă încă 30 de minute, după care dă la cuptor până se rumeneşte pâinea.

Cele mai bune reţete de pâine pufoasă de casă - Pâine franţuzească

4 căni făină

2 plicuri drojdie uscată

1 lingură sare

1 lingură zahăr

1 cană şi trei sferturi apă caldă

1 albuş de ou bătut spumă cu 1 lingură de apă

1 lingură ulei de măsline

Amestecă într-un vas făina, drojdia, zahărul şi sarea. Încorporează puţin câte puţin apa călduţă şi frământă până obţii un aluat omogent, dar care nu se ţine de mână. Dacă e prea tare, mai adaugă 1 lingură de apă. Frământă aluatul cel puţin 10 minute, după care unge-l cu ulei şi lasă-l la crescut într-un loc cald până îşi dublează volumul. Împarte aluatul în două sau în patru, în funcţie de cât de mari vrei să fie pâinile, dă-le forma unei baghete şi crestează-le puţin cu un cuţit. Mai lasă-le să crească 30 de minute în tăvi şi unge-le cu albuşul de ou. Dă-le la cuptor până se rumenesc.

Cele mai bune reţete de pâine pufoasă de casă - Pâine cu cartofi

1 cartof tăiat cubuleţe

½ linguriţă rozmarin tocat

1 lingură drojdie

5 linguri zahăr

4 linguri unt topit

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă sare

1 ou

½ cană brânză cedar

2 căni jumătate făină albă

Pune într-o cratiţă o cană de apă, cartoful tăiat cubuleţe şi câteva fire de rozamrin. După ce s-a fiert, pune-l la scurs, dar nu arunca apa, ci las-o să se răcească. Pune în aceasta drojdia şi ½ lingură de zahăr. Amestecă-le bine şi lasă-le 10 minute. Între timp în alt vas pasează cartoful, adaugă zahărul rămas, untul, uleiul de măsline, oul şi sarea. Omogenizează ingredientele şi pune brânza şi rozmarinul. La sfârşit adaugă făina în ploaie. Frământă până obţii un aluat ce nu se ţine de degete. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Dă-i o formă rotundă şi pune-l într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Lasă 15 minute să se aşeze, după care bagă tava la cuptor până se rumeneşte. Lasă pâinea să se răcească înainte să o tai.