Pâine tradiţională rusească

Paine traditional ruseasca pentru masa de Pasti jpeg

Impresionaţi-vă invitaţii cu o reţetă de pâine tradiţională rusească. De obicei, se prepară pentru masa de Paşte, totuşi ca să fim siguri că reţeta fi un succes o putem prepara înainte şi consuma la orice fel de mâncare sau ca desert. Dacă o faceţi pentru masa de Paşte, vă sfătuim ca atunci când serviţi să puneţi pe ea câteva ouă roşii.

Ingrediente:

2 pachete drojdie (7 g fiecare) 75 g zahăr pudră 500 g făină ½ linguriţă scorţişoară 1 cană stafide coaja de la o lămâie 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt

Mod de preparare:

Se pune drojdia într-un castron cu 50 de ml apă caldă şi o linguriţă de zahăr şi se lasă timp de 15 minute.

Într-un alt castron se pune făina, restul de zahăr, două linguriţe de sare, scorţişoara, stafidele şi coaja de la lămâie. Se amestrecă drojdia dizolvată anterior cu 3 ouă, laptele, untul şi 100 de ml de apă. Acest conţinut se amestecă cu făina. Se frământă până devine un aluat moale şi se lasă aluatul să crească timp de o oră.

Când este gata, se scoate aluatul din castron, se mai frământă putin şi se împarte în două fâşii lungi. Aceste fâşii se „împletesc” şi se pun într-o tavă de cozonac unsă cu unt sau ulei. Se mai lasă la crescut încă o oră.

Între timp se încălzeşte cuptorul la 190 de grade C. Când aluatul de pâine tradiţională rusească a crescut suficient, se unge deasupra cu un ou şi se dă la cuptor timp de 25 de minute.

Aceasta pâine tradiţională rusească se serveşte caldă.

Paine taraneasca

Paine taraneasca

Budinca de paine

Budinca de paine

Paine cu nuci

Paine cu nuci

Sursa: taste.com.au