Pâine umplută cu şuncă şi legume
Aperitivul este parte importantă a unui meniu de sărbătoare. Aceste felii de pâine umplută cu şuncă şi legume pot fi paeritivul perfect nu numai în zi de sărbătoare ci şi la ocazii obişnuite. Vei fi atras de aspect, prin bogăţia sa de culori şi de aromele şi gusturile care se combină în acest preparat simplu.
Pâine umplută cu şuncă şi legume - Ingrediente (6 porţii)
1 baghetă potrivită 300 g şuncă 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g castravete proaspăt 200 g telemea 2-3 linguri smântână groasă 3 linguri caşcaval ras 4-5 linguri mazăre din conservă sare piper
Pâine umplută cu şuncă şi legume - Mod de preparare
Tai şunca, morcovii fierţi, castravetele şi brânza cubuleţe, amesteci totul cu caşcaval ras şi cu smântână. Adaugi mazărea, piper, după gust, şi dacă este nevoie şi sare. Amesteci uşor pentru a nu se sfărâma ingredientele.
Tai bagheta pe jumătate, scoţi miezul şi umpli cu salata de şuncă. O laşi două ore la frigider, după care o tai felii, le aşezi pe un platou şi serveşti.