Pâinici cu chimen

Seminţele de chimen vor adăuga un gust deosebit acestei reţete gustoase de pâinici.
Ingrediente: 550 g făină 325 ml lapte 50 ml ulei 1 plic drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri unt 1 lingură chimen
Mod de preparare - Pâinici cu chimen
Freci drojdia cu zahărul şi puţin lapte călduţ. Laşi maiaua 10 minute, apoi o pui peste făina cernută, amestecată cu sarea şi torni uleiul şi laptele reptat. Frămânţi până când obţii un aluat moale, care nu se prinde de degete.
Îl acoperi şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în bucăţi egale, pe care le rulezi sub forma unor fâşii şi le împleteşti. Aşezi pâinicile într-o tavă tapetată şi le laşi 30 de minute să crească. Le ungi cu unt topit şi le presari cu chimen. Dai tava la cuptorul încins până când se rumenesc.