Pâinici cu nucă de cocos

prajitura cu nuca jpeg

Aceste pâinici sunt ideale de savurat la micul dejun alături de o cană de ceai sau de cafea.

Ingrediente:

o jumătate de cană de nucă de cocos 2 linguri de zahăr un pachet de praf de copt 3 căni şi jumătate de făină 3 sferturi de linguriţă de sare o cană de lapte de nucă de cocos 3 linguri de unt

Mod de preparare:

Puneţi o crăticioară cu o jumătate de cană de apă pe foc, împreună cu nuca de cocos şi praful de copt. Amestecaţi constant timp de 15 minute, apoi luaţi recipientul de pe aragaz. Într-un bol mare, amestecaţi făina şi sarea. Adăugaţi pestea ea, prima compoziţie, laptele de nucă de cocos şi sarea. Amestecaţi bine aluatul cu mâinile şi întindeţi-l cu făcăleţul. Puneţi-l apoi într-un castron acoperit cu un prosop şi lăsaţi-l într-un loc umed pentru a creşte, circa o oră şi jumătate. Formaţi apoi 8 pâinici pe care le veţi aşeza într-o tavă unsă cu ulei şi le veţi lăsa încă 45 de minute la loc umed să crească.

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Se lasă pâinea la cuptor circa 25 minute, apoi se dă la răcit.

Sursa: wholefoodsmarket.com