Paleuri cu stafide

E weekend şi vrei să faci multe lucruri pentru care nu ai avut timp în timpul săptămânii. Iar dacă mai vrei să-ţi mulţumeşti şi prichindeii care strigă că vor ceva dulce, timpul pare şi mai scurt. Varianta noastră de paleuri este rapidă şi mulţumeşte pe toată lumea.
Număr porţii: 4 Timp de preparare: 45 nin Dificultate: mică
Ingrediente
300 g margarină
300 g făină
100 g stafide
1 pliculeţ cu zahăr vanilinat
esenţă de rom
Mod de preparare
Freci zahărul cu margarina până devine cremos, adaugi ouăle, unul câte unul, zahărul vanilinat, esenţa de rom şi amesteci în continuare. Adaugi stafidele, care au fost înmuiate în prealabil în apă călduţă, iar la sfârşit, pui făina. Amesteci totul foarte bine, până se formează un aluat potrivit de moale.
Pe o tavă unsă cu unt pui grămăjoare cu linguriţa, având grijă să păstrezi distanţa între ele, deoarece în timpul coptului, paleurile se lăţesc. Le dai la copt în cupto rul deja încălzit şi sunt gata când se rumenesc uşor pe margine. Le scoţi din tavă fierbinţi cu ajutorul unui cuţit.