Pandişpan cu dovleac şi frişcă

prajitura cu dovleac shutterstock 101417833 jpeg

Dacă-ţi place dovleacul, poţi încerca următoarea reţetă.

Ingrediente

200 g piure de dovleac 125 g zahăr 150 g morcov ras 4 ouă 100 g stafide 100 g migdale rom 200 g făină 1 praf de copt coaja rasă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 250 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase şi îşi dublează volumul. Adaugi coaja de lămâie rasă şi zeama, migdalele, apoi stafidele care au stat în apă cu rom 15

minute, piureul de dovleac şi morcovul ras.

Amesteci bine, apoi adaugi „în ploaie” făina cernută cu praful de copt şi amesteci până se omogenizează compoziţia. Torni compoziţia într-o formă rotundă tapetată cu folie specială pentru copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute.

Scoţi blatul din cuptor şi îl laşi să se răcească în formă. Tai blatul în două felii orizontale, adaugi frişcă între ele, îmbraci apoi prăjitura cu frişcă şi o laşi la frigider circa două ore înainte de a o servi.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg