Pandişpan cu suc de lămâie

pandispan cu suc de lamaie profimedia jpeg

Răsfaţă-te la orele amiezii cu o bucăţică din acest pandişpan cu suc de lămâie, care se poate prepara în foarte scurt timp. Crusta prăjiturii este cheia unui preparat reuşit.

Pandişpan cu suc de lămâie - Ingrediente (1 tavă)

1 lămâie 6 ouă 1 cană de făină 1 cană de zahăr 150 ml ulei 3-4 linguriţe zahăr pudră

Pandişpan cu suc de lămâie - Cum se prepară

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Speli lămâia, o tai în jumătate şi o storci. Baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul, treptat, în reprize. Pui pe rând şi gălbenuşurile. Amesteci. Tot în reprize încorporezi şi făina, apoi uleiul şi zeama de lămâie. Amesteci bine.

Încingi cuptorul. Torni toată compoziţia într-o tavă tapetată în prealabil şi laşi la foc mediu, aproximativ 45 de minute sau până trece testul scobitorii. Dacă vrei să obţii o crustă crocantă, ţii mai mult la cuptor sau acelaşi timp, dar la foc mai mare. Când e gata, laşi să se răcească 10 minute şi apoi presari zahărul pudră.

foto: profimedia