Pandişpan cu vişine şi fulgi de migdale

pandispan cu visine si fulgi de migdale jpeg

Pentru reuşita unui pandişpan cu vişine şi fulgi de migdale reuşit, toate ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. Făina se încorporează foarte uşor în compoziţie, prin răsturnare. Compoziţia se introduce numai în cuptorul încins şi nu se deschide uşa cuptorului 15 minute.

Pandişpan cu vişine şi fulgi de migdale - Ce ai nevoie

8 ouă 8 linguri făină 8 linguri zahăr +100 g 8 linguri ulei 1 esenţă de vanilie 500 g vişine 2 linguri zahăr pudră 2 linguri fulgi de migdale

Pandişpan cu vişine şi fulgi de migdale - Mod de preparare

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă uleiul ca la maioneză şi esenţa. Se încorporează făina, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă de tort unsă şi tapetată, se presară jumătate din vişine spălate şi curăţate de sâmburi şi se dă prăjitura la cuptor. Se curăţă vişinele rămase, se amestecă cu cele 100 g de zahăr şi se lasă la rece 15 minute. Se pun apoi într-o cratiţă şi se fierb câteva minute, cât să se lege siropul format. După ce se scoate prăjitura din cuptor se toarnă vişinele pe mijlocul prăjiturii şi se presară zahărul pudră şi fulgii de migdale. Gata! Ai preparat cel mai bun pandişpan cu vişine şi fulgi de migdale.