Panna cotta cu sos de fructe de pădure

Un desert savuros, pe care îl poţi face ori de câte ori vrei ceva dulce, fără zahăr, şi uşor de preparat: panna cotta cu sos de fructe de pădure.
Dificultate medie/Preparare: 30'/6 porţii
Ingrediente
Pentru panna cotta
400 ml smântână lichidă
300 g iaurt grecesc
50 g îndulcitor
1 linguriţă extract de vanilie
2 plicuri gelatină
Pentru sos
200 g fructe pădure (congelate sau proaspete)
10 g îndulcitor
Mod de preparare:
Dizolvi gelatina în 50 ml de apă rece. Pui smântâna într-un vas, împreună cu îndulcitorul şi cu extractul de vanilie şi ţii totul la foc mic, până dă în clocot. Dai deoparte de pe foc, adaugi gelatina şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcit, apoi încorporezi şi iaurtul. Răstorni panna cotta în 6 vase şi dai la frigider câteva ore sau chiar peste noapte.
Pui fructele de pădure şi îndulcitorul într-o tigaie antiaderentă şi le ţii la foc mic. Când clocotesc, amesteci să nu se lipească şi le fierbi 5 minute până se îngroaşă sosul.
Serveşti panna cotta cu sosul de fructe.
FOTO: 123RF