Panna Cotta cu sos de mure

Pentru a îndulci momentele petrecute alături de cei dragi, noi îţi recomandăm o reţetă delicioasă, ideală în luna lui gustar: panna cotta cu sos de mure.
Ingrediente pentru panna cotta cu sos de mure
- ½ cană de lapte de migdale
- 300 ml de smântână
- ½ linguriţă de praf de vanilie
- 1 lămâie
- miere de albine
- 1 cană de mure coapte
- 1 linguriţă jumătate de agar-agar
Cum se prepară panna cotta cu sos de mure
Treci murele prin storcătorul de fructe. Sosului obţinut îi adăugăm două linguri de miere de albine şi 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi îl punem la rece. Între timp, punem pe foc agar-agar în 100 ml de apă până va da în clocot. După ce s-a răcit uşor, vom amesteca compoziţia cu laptele de migdale, apoi cu smântâna şi praful de vanilie până obţinem o compoziţie omogenă. Formele în care urmează să pregătim desertul le vom unge înainte cu puţin unt de cocos. Punem compoziţia în forme, pe care le vom lăsa la frigider pentru a căpăta o textură solidă. Desertul se va servi cu sosul de mure, o combinaţie ideală pentru experienţa gustului unic alături de familie sau de prieteni.
Pentru prepararea reţetei poţi folosi storcătorul Infiny Press.