Panna cotta cu zmeură

prajitura cu zmeura (pana cotta) jpeg

Panna cotta este acela desert care face furori în orice colţ de lume. Este uşor de preparat şi nici nu este nevoie de prea multe ingrediente pentru a fi desăvârşită o adevărată reţetă de panna cotta cu zmeură.

Panna cotta cu zmeură - Ingrediente

2 1/2 căni lapte (75o ml) 2/3 cană smântână lichidă 1/3 cană zahăr 1 linguriţă esenţă vanilie 1 1/2 gelatină fără arome

250 g zmeură congelată sau alte fructe

3/4 cană zahăr

Panna cotta cu zmeură - Cum se prepară

Se pun la foc mic 2 căni de lapte şi smântâna.Amestecând încontinuu, se adaugă esenţa de vanilie, fără a da în fiert. În jumătatea de cană de lapte rămasă se pune gelatina şi se amestecă până se dizolvă şi se adaugă compoziţia cu smântână. Se toarnă amestecul în 6 castronele şi se lasă la rece 2-3 ore. Pentru sos se bat la mixer zmeura şi zahărul până se dizolvă zahărul. Amestecul se pune la foc mic. Când a dat în clocot, se mai lasă 5 minute, apoi se dă la rece.

Pentru servit, se desprinde desertul de pe castronel cu un cuţit, apoi se răstoarnă pe o farfurie şi se ornează cu sosul de fructe. Se pot păstra câteva fructe întregi pentru ornat.