Papanaşi

papanasi jpeg

Sunt delicioşi, dar lumea preferă să-i mănânce mai degrabă la restaurant, decât să-i prepare acasă. Dar de ce să nu încerci să-i preapri chiar tu, mai ales că nu sunt greu de gătit.

Ingrediente

300 g brânză de vaci 2 ouă 1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 15 linguri făină 200 g zahăr esenţă de vanilie 100 g smântână sare ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron toate ingredientele, fără gem şi smântână, până se omogenizează şi compoziţia nu se mai lipeşte de mâini.

Din aluat se fac patru bile mari şi patru mai mici, pentru căpăcel. În bilele mari se face o gaură în mijloc. Se prăjesc toate în ulei încins. Vei şti când sunt gata, pentru că se ridică la suprafaţă. Se scot pe o hârtie absorbantă. Se pun bilele mici în scobitură şi se toarnă gem şi smântână.