Papanaşi cu gem şi smântână

papanasi cu gem si smantana jpeg

Se zice despre papanaşii cu gem şi smântână că sunt un adevărat test pentru orice gospodină. Poate că aşa e. Noi îţi propunem şi îţi venim în ajutor cu această reţetă, pe care te invităm să o pregăteşti ori de câte ori vrei.

Papanaşi cu gem şi smântână - Ingrediente

300 g brânză vaci 2 ouă 1 vârf cuţit bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 15 linguri făină 200 g zahăr esenţă de vanilie 100 g smântână sare ulei pentru prăjit

Papanaşi cu gem şi smântână - Cum se prepară

Se amestecă într-un castron toate ingredientele, fără gem şi smântână, până se omogenizează şi compoziţia nu se mai lipeşte de mâini. Din aluat se fac patru bile mari şi patru mai mici, pentru căpăcel. În bilele mari se face o gaură în mijloc. Se prăjesc toate în ulei încins. Veţi şti când sunt gata, pentru că se ridică la suprafaţă. Se scot pe o hârtie absorbantă. Se pun bilele mici în scobitură şi se toarnă gem şi smântână.