Papanaşi cu iaurt şi dulceaţă

Cui nu-i plac papanaşii, acest desert ispititor şi delicios? Fă-le celor dragi o surpriză şi oferă-le o porţie sau mai multe de papanaşi cu iaurt.
Ingrediente
1 kg făină 1 ou 500 ml lapte 100 g iaurt 4 linguri zahăr 1 praf de sare 10 g drojdie coaja de la 1 lămâie ulei, pentru prăjit
Pentru decor
150 g smântână
dulceaţă
opţional, nucă de cocos rasă
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat până obţii o cocă elastică, ce nu se mai lipeşte de degete. Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul şi-l întinzi într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Decupezi gogoşi cu gura unui pahar sau a unei căni, le rumeneşti în uleiul încins şi le scoţi pe şervete de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei. Serveşti papanaşii cu smântână, dulceaţă şi, opţional, cu nucă de cocos rasă.
Cei mai buni papanaşi braşoveni
Cei mai buni papanaşi braşoveni
Papanaşi tradiţionali bucovineni
Papanaşi tradiţionali bucovineni