Papanaşi tradiţionali bucovineni

papanasi traditionali bucovineni jpeg

Aducem dulcea Bucovină la tine în bucătărie odată cu prepararea acestor delicioşi papanaşi tradiţionali bucovineni. Gata în numai o singură oră, însoţiţi de smântână şi un gem dulce-acrişor, cum este cel de afine ori de zmeură, acest desert va fi încununarea unui meniu apetisant.

Papanaşi tradiţionali bucovineni - Ingrediente (8 porţii)

500 g brânză dulce de vaci 2 ouă 1 pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină 1 jumătate linguriţă sare 2 linguri zahăr pudră 1 cană ulei dulceaţă smântână

zahăr pudră

Papanaşi tradiţionali bucovineni - Cum se prepară

Într-un vas cu gura largă pui brânza de vaci, ouăle, praful de copt, sarea, zahărul tos şi 3 linguri de făină proaspăt cernută. Frămânţi aluatul 4-5 minute. Presari făină pe o planşetă, tai aluatul bile mici şi formezi din ele suluri groase cât un deget. Lipeşti capetele şi prăjeşti covrigeii în ulei încins. Din acelaşi aluat, formezi 8 gogoşele pe care le prăjeşti ca pe covrigei.

Scoţi papanaşii pe hârtie absorbantă, ca să se elimine surplusul de ulei, apoi îi aşezi pe un platou. Îi presari cu zahărul pudră şi umpli golul covrigeilor cu gogoşele. Serveşti papanaşiitradiţionali bucovineni calzi, cu smântână şi dulceaţă.