Pappardelle bolognese cu ciuperci şi linte

1 captura de ecran din 2019 06 05 la 12 13 27 png png

O reţetă vegetariană delicioasă pentru toată familia. Această reţetă este plină de ierburi precum cimbru, busuioc şi foi de dafin, aşa că aroma lor se va simţi în toată casa.

Ingrediente pentru pappardelle bolognese cu ciuperci şi linte

1 morcov 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 tulpină de ţelină 2 foi de dafin Ulei de măsline 1/2 legătură de cimbru 4 ciuperci portobello mari 100 g linte 2 linguri pastă de tomate 400 ml supă de legume 1 conserva de 400 g de roşii tocate 350 g paste pappardelle 1/2 legătură de busuioc parmezan ras

Mod de preparare pentru pappardelle bolognese cu ciuperci şi linte:

Curăţă morcovul, ceapa şi usturoiul şi taie-le în bucăţi mari alături de tulpina de ţelină. Pune-le într-un robot de bucătărie şi mărunţeşte-le bine.

Pune ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă legumele mărunţite şi foile de dafin, pune cimbrul şi găteşte, amestecând cam 10 minute.

Pune şi ciupercile în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-le bine. Adaugă-le în tigaie şi găteşte-le pentru 3 minute, până se înmoaie.

Adaugă lintea, pasta de tomate şi supa, conserva de roşii pe care le sfărâmi cu furculiţa în tigaie.

Asezonează cu sare şi piper şi lasă să se gătească la foc mic, acoperind tigaia cu un capac. Găteşte pentru 30 de minute sau până lintea e moale.

Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi scurge-le. Adaugă pastele în tigaia cu sos, asezonează cu sare şi piper şi serveşte cu parmezan ras pe deasupra.