Papricaş de pui cu găluşte

papricas cu galuste jpeg

Această reţetă de papricaş de pui cu găluşte poate fi numită o adevărată picanterie cu pui. Să pregăteşti un papricaş gustos, cu găluşte pufoase, e mai simplu decât îţi imaginezi. Urmează reţeta şi vei reuşi!

Ingrediente pentru papricaş de pui cu găluşte

800 g piept de pui 3 cepe roşii 3-4 linguri de ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce (paprica) 2 ardei graşi 2-3 roşii proaspete sau conservate 2 cuburi supă pasăre

2 linguri ulei

50 g orez

30 g unt

2 ouă

1 lingură pătrunjel verde tocat

100 g fulgi de ovăz

sare

Mod de preparare pentru papricaş e pui cu găluşte

Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins şi două linguri de apă. Când începe să se înmoaie, adaugi carnea tăiată bucăţi potrivite şi boiaua de ardei. Laşi să se prăjească 2-3 minute, amestecând mereu. Adaugi cuburile Knorr Cub Pui, ardeii şi roşiile tăiate cubuleţe, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute. Adaugi apă caldă doar dacă scade prea tare zeama.

Între timp, fierbi orezul în apă cu sare şi două linguri de ulei, 10 minute. Îl iei de pe foc, adaugi fulgii de ovăz şi laşi să se umfle. Rece, îi adaugi două gălbenuşuri, untul, pătrunjelul şi sare. Amesteci, iar la final încorporezi albuşurile bătute spumă. Din amestec formezi găluşte, pe care le fierbi în apă cu sare 10 minute. Papricaşul de pui cu găluşte îl serveşti cald, inele de ceapă şi verdeaţă.