Parfait colorat

parfaituri colorate jpeg

Ce poţi să faci cu nişte afine, căpşuni, cremă de brânză şi o crustă de tartă? Cel mai bun parfait din lume, ar veni rapid răspunsul nostru, iar reţeta o poţi încerca şi tu fără nici un fel de ezitare.

Ingrediente:

Pentru crusta de tartă: jumătate cană unt jumătate linguriţă sare 1 cană şi jumătate făină 1 ou 2 linguri şi jumătate de apă rece jumătate lingură oţet

450 g afine

un sfert cană zahăr

3 linguri amidon de porumb

trei sferturi cană apă

450 g căpşuni curăţate şi tăiate

un sfert cană zahăr

3 linguri amidon de porumb

trei sferturi cană apă

230 g brânză de vaci

jumătate cană zahăr

trei sferturi cană frişcă dulce

Mod de preparare:

Pregăteşti păhărelele, cam zece pentru cantităţile date mai sus. Pentru crustă, amesteci într-un vas sarea şi făina, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe şi foloseşte un blender sau o furculiţă. Adaugă oul, apa şi oţetul şi frământă. Formează o bilă pe care o împachetezi cu folie de plastic şi o laşi în frigider pentru 10 minute. Apoi o întinzi într-un strat subţire.

Decupează jumătate din aluat în ce forme vrei. Restul de aluat întreg şi formele obţinute le aşezi pe o hârtie neunsă şi bagi la cuptor pentru 10-15 minute sau până devin arămii. Lasă să se răcească de tot.

Pentru umplutura de afine, amestecă zahărul şi amidonul de porumb şi varsă peste afine într-o tigaie. Amestecă. Găteşte la flacără medie, amestecând incontinuu, până când mixtura începe să bolborosească şi devine densă. Las-o să se răcească în frigider. Procedezi la fel şi cu căpşunile, dar într-o altă tigaie sau în prima, dar curăţată.

Crema de brânză o prepari în felul următor: pune brânza de vaci şi zahărul într-un vas. Bate cu un mixer până când se dizolvă zahărul. Adaugă frişca rece şi bate bine, apoi bagă crema la frigider.

Acum vine partea cea mai uşoară, dar şi cea mai frumoasă: asamblatul. Pune fiecare umplutură în poşuri diferite (sau pungi de plastic cărora le-ai tăiat câte un capăt). Rupe crusta de tartă, cu excepţia formelor decupate, pentru a face firimituri. În fiecare păhărel aşezi în ordinea următoare: firimituri, umplutură de afine, cremă de brânză şi umplutură de căpşuni. Aşază forme decupate în vârful fiecărui păhărel.

Sursa: essertnowdinnerlater.com